Leylandi ciprus gold

Leyland ciprus Robinsons Gold (X Cupressocyparis leylandii – leylandi ciprus) kétfajta növény kereszteződéséből (Cupressus macrocarpa és Chamaecyparis nootkatensis) jött létre. 1800-as években került Angliába. Kiváló sövényfenyő (sövénynövény).

Széles kúp alakú gyors növekedésű, ellenálló fa. Angliában elsősorban sövények létesítésére használják. 
A kiültetett növények gyorsan nőnek és teljesen télállóak. A leyland ciprus bármilyen talajban jól fejlődik, bírja a szárazságot de a nedvesebb talajokat meghálálja a még gyorsabb növekedéssel.
90-110 cm-t is nőhet évente.
Nyírás nélkül 20 éves korában magassága 15 méter, szélessége 4,5 méter, – szabályos kúp alakú koronát nevel. Legnagyobb magassága maximum 30 méter.
Levelei aranysárga  színűek.

sövényként ültetve tőtávolsága 70-120 cm. A leylandi sövény nyírását kora tavasszal márciusban végezzük. A sövény nyírása végezhető nyár közepén is a hajtásnövekedés leállásakor, de ekkor a napfényre kerülő levelei megéghetnek, ami esztétikai szempontból nem előnyös.
A növényeken semmiféle kártevő vagy kórokozó károsítását nem észlelték eddig. 3 literes ill 9×9-es cserépben egész évben ültethetők 75-80 cm magasak   ÁRA: 950.-